Verzorging van bomen

Het behoud van bomen staat bij ons centraal, rekeninghoudend met enkele factoren als veiligheid, haalbaarheid en het bestemmingsplan van de standplaats van de boom. Een fraai uiterlijk en veiligheid voor passanten en omwonenden zijn de belangrijkste aspecten waar wij rekening mee houden.

Snoeien

Het is goed om vroegtijdig takken weg te snoeien die in de toekomst problemen kunnen gaan opleveren met betrekking tot de groei en het voortbestaan van de boom. Na goed te hebben gekeken naar de gezondheid en de stevigheid van de boom kan bekeken worden of er direct of in de toekomst een hoog risico is voor omwonenden en passanten. Het kan ook voorkomen dat een bepaalde boom een verhoogd risico vormt en daardoor een jaarlijkse inspectie of snoeicyclus nodig heeft om problemen niet alleen te verhelpen maar ook om ze te voorkomen. Probleemtakken kunnen worden verwijderd zodat deze geen gevaar meer leveren voor passanten en omwonenden Ook dood hout in de boom kan een redden zijn voor een algehele snoeibeurt. Het dode hout wordt verwijderd en de boom wordt tegelijkertijd geïnspecteerd op eventuele andere gebreken die vanaf de grond niet zichtbaar waren.

In bepaalde gevallen wordt in het kader van veiligheid of efficiënter kunnen werken, hulp ingeroepen van een hoogwerker of hijskraan.

Verwijderen van bomen

Het weghalen van zieke of dode bomen in een tuin is in veel gevallen precies en specialistisch werk. Er dient rekening gehouden te worden met de omgeving van de standplaats van de boom i.v.m het beschadigen van gebouwen, wegen, andere bomen en/of beplantingen. Ook de veiligheid van de medewerkers staat hierbij voorop.